« درمحضر قرآن »

کرده خدا بهشت راخلق برای فاطمه

نوشته شده توسطحسینی واعظ 18ام فروردین, 1391

کرده خدا بهشت را، خلق برای فاطمه

بوی بهشت نشنوی، جز به رضای فاطمه

خلقت کائنات را، پنج نفر که علتند

کیست میان این پنج تن، رکن سوای فاطمه!

مرحوم شیخ صدوق رضوان الله تعالی علیه در دو کتاب امالی و المجالس خود روایتی را نقل فرموده است و از وجود نازنین پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله نقل می‌کنند که : « ان حلقة باب الجنه من ياقوتة حمرا علي صفائح الذهب فاذا دقت الحلقة علي الصفحة ، طنت و قالت : ياعلي » ! مضمون روایت شریف این است که وقتي بهشتيان وارد بهشت مي شوند كوبه در را مي كوبند به اصطلاح دق الباب مي كنند زيرا در زدن خود نوعي رعايت ادب براي مهمان است كسي كه به جايي وارد مي شود گر چه در بسته نباشد بهتر است در بزند در بهشت باز است ولي مومنان اهل بهشت كه وارد مي شوند در مي‌زنند وقتي بهشتي كوبه در را مي كوبد اين صدا شنيده مي‌شود يا علي يا علي !!!

حاصل معنای روایت این است که: طنين كوبه در بهشت «ياعلي» است. آيا روایت فقط در صدد بیان همین مطلب است که صدای زنگ یا همان کوبه درب بهشت یا علی است ! یا در صدد رساندن معنای عمیق‌تر و دقیق‌تری است !؟ اینجاست که مرحوم علامه طباطبایی ، وقتی به این روایت شریف رسیده یکی از اسرار و لطائف این روایت را فاش کرده است!حضرت آیت الله جوادی آملی یکی از تلامذه ممتاز حضرت علامه در یکی از کتاب‌های خود بیان فرموده اند که : مرحوم علامه طباطبايي رضوان الله عليه در شرح اين حديث و اينكه كه چرا صداي كوبه در بهشت يا علي است مي‌فرمودند : مهمان وقتي به خانه اي مي رود صاحب خانه را صدا مي زند . اگر صاحب خانه نام معيني داشته باشد ، مهمان همان نام معين را مي برد. صاحب بهشت و مهماندار بهشت، علي ابن ابي طالب سلام الله عليه است از اين رو صداي كوبه در بهشت هم يا علي است چون هركس به بهشت مي رود در سايه هدايت و رهبري اين خاندان و مهمان اين خاندان است . بطن و معنای لطیف این روایت شریف اشاره به صاحب بهشت بودن علی بن ابی طالب علیه ‌السلام است که به این زبان بیان شده است.

یکی از اتفاقات اسرار آمیزی که در زمان پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله اتفاق افتاد و در قرآن کریم نیز به آن تصریح شده است واقعه معراج است. معراج رسول اکرم صلی الله علیه و آله دارای جهات و لطائف متعددی است که یکی از جهات آن اشاره به جایگاه اهل بیت علیهم السلام و منزلت ایشان در عالم می‌باشدحضرت در این سفر مروری به بهشت داشتند و ظاهرا بعد از مراجعت گاهی وجود نازنینش برای استشمام بوی بهشت دلتنگ می‌شدند که برای رفع این دلتنگی می‌فرمودند : « لما اشتقت الی رائحة الجنة شممت رائحة ابنتی فاطمة علیها السلام » من هرگاه مشتاق بوی بهشت می شوم ، دخترم فاطمه علیها السلام را می‌بویم. خوب که به این روایت دقت کنید استفاده خواهید کرد که بهشت معطر به بوی فاطمه سلام الله علیها می‌باشد! و این هم خیلی طبیعی است زیرا هر خانه حال و هوا و بوی صاحب خانه خود را می‌دهد.

حالا این روایت را در کنار روایت اولی که خدمت شما عرض شد قرار بدهید نتیجه چه خواهد شد؟ اینگونه نتیجه گیری می‌شود که صاحبخانه بهشت مولا علی علیه‌السلام و صدیقه طاهره سلام الله علیها می‌باشند و لذاست که همانگونه که مستحضر هستید در روایات و معارف ما میزان سعادت، محبت به فاطمه زهرا سلام الله علیها و امیر المومنین است. و کسی در رستاخیز قیامت مورد مغفرت قرار می‌گیرد که پرونده اعمالش به امضای رضایت این دو بزرگوار رسیده باشد.

ازفرمایشات استاد در درس اصول فقه

 

نظر از: جباری معز [عضو] 
جباری معز

سلام خدا قوت
یا زهرا به ما صبر و قدرتی را از خدا طلب كن كه بر دشمنان تو و فرزندانت و شماتت كنندگانمان فایق آییم.
از همه كادر زحمتكش تهیه كننده متشكرم
مدرسه علمیه فاطمیه (س)قروه درجزین

1391/01/19 @ 12:17
نظر از: الزهراء(سلام الله علیها) [عضو] 

دیگر آن خنده زیبا به لب مولا نیست
همه هستند ولی هیچ کسی زهرا(س) نیست
قطره اشک علی(ع)تا به ته چاه رسید
چاه فهمید کسی همچو علی(ع) تنها نیست
فرا رسیدن ایام فاطمیه را تسلیت عرض می نماییم.
ممنون از مطلب خوبتون خدا قوت

1391/01/19 @ 09:09


فرم در حال بارگذاری ...