« عید قربان جلوه گاه تعبّد و تسلیم ابراهیمیان حنیف استشهادت شکافنده علوم امام محمد باقر (ع) بر رهروانش تسلیت »

درروز عرفه خالق ازلی بندگانش را رسما به عبودیت خویش .....

نوشته شده توسطحسینی واعظ 3ام آبان, 1391

 در روز عرفه  خالق ازلی بندگانش را رسما به عبودیت خویش سفارش نموده و استجابت دعای بندگانش را با احسان و رحمت اش تضمین نموده، پس معلوم است عرفه روز خاصی به شمار می آید .جالب این که در این روز ابلیس معلون را از هر وقت دیگر خار و حقیر تر و پست و رانده شده و خشم ناک ترین اوقات اش گفته شده است. از حضرت امام سید الساجدین (ع) وارد شده است که در این روز رحمت و فضل خدا به بچه های درون رحم مادران نیز رسیده و آنها نیز سعید می گردند.اگر ما گنه کاران(خودم) اگر التماسی را که به خلق خدا می کنیم در این روز به خداوند بی نیاز نمائیم و یا بعبارتی بهتر در جهت اعتلای معنوی و یا حداقل در جهت رسیدن به آمال و آرزوهای شرعی مان در این روز بهتر از روز های دیگر وقت گدائی و سائلی از در گاه خداوند می باشد.

از اعمال این روز که وارد شده است

۱. غسل(عسل طهارت و …)

۲.زیارت امام حسین(ع) که مقابل و معادل هزار حج و هزار عمره و هزار جهاد در راه خدا و بلکه والاتر از آن گفته شده است.و همچمنین در اخبار آمده که اگر کسی در این روز توفیق زیارت یابد در تحت قبه مقدس ثار الله باشد ثوابش کمتر از کسی که در روز عرفه در عرفات باشد نخواهد بود

۳. بعد از نماز ظهر و عصر پیش از مشغول شدن به خواندن دعاهای وارده در این روز دورکعت نماز بجا آورد و وارد است که افضل آن است که در زیر آسمان باشد بدین ترتیب که بعد از حمد در رکعت اول قل هوالله را بخواند و در رکعت دوم بعد از حمد،قل یا ایها الکافرون را قرائت کند. گفته شده که در این روز قبل از دعای عرفه دو رکعت نماز با هر سوره ای بخواهد بخواند و خواندن نماز حضرن امام علی (ع) را در این روز قبل از دعای پر محتوای عرفه افضل دانسته اند و کیفیت آن بدین ترتیب است که با دو سلام این چهار رکعت را تمام کند و در هر رکعت بعد از حمد پنجاه مرتبه قل هوالله را بگوید و ادعیه و اذکاری در مورد این نماز وارد است که مرحوم محدث قمی (ره)در اوایل مفاتیح آن را به تفصیل آورده اند.

در اعمال شب عرفه آنچه که در کتب ادعیه واذکار آمده که شرح مفصل آن در این مجال نمی گنجد.

با عنایت به مطالب معروضه بالا روز عرفه را خداوند متعال بهانه ای قرار داده تا رحمت خویش را بر بندگان اش سرازیر کند و گنه کاران را بیامرزد، لذا می توان گفت این روز از روزهای خاصی به شمار می آید و روایت شده که در لیالی دهه اول ذیحجه بالاخص در شب دهم که منتهی می شود به عید قربان ابواب آسمان ها گشوده می شود و فرصتی بسیار مناسب برای اجابت شدن دعا ها و ذکر ها و غیره انسان مومن می باشد. حضرت امیرالمومنین (ع) فرموده اند با تن آسائی علم بدست نمی آید که حدیث فوق بنوعی در این جا هم مصداق پیدا می کند . اگر کسی چشم طمع به رحمت و آمرزش گناهان و خطاهای خود و الطاف بی پایان خالق کائنات دارد این شب و این روز را از دست ندهد تا بدین وسیله با انجام اعمال مذکور مشمول الطاف الهی گردد.به مصداق این سخن که اگر کسی در بزند صاحب خانه او را جواب دهد، عمل نماید، مطمئنا مورد اجابت درگاه احدیت قرار خواهد گرفت.

نظر از: الزهراء(سلام الله علیها) [عضو] 

آه ای خیمه نشین عرفات
وارث خون قتیل العبرات
در کجایی که دلم بی تاب است
تشنه ام وصل تو جانم ناب است

روز عرفه ، روز نیایش و روز بارش چشم های خاکیان بر شما آسمانیان مبارک باد

و التماس دعا در لحظات قشنگ خلوتتان . . .

1391/08/04 @ 12:04


فرم در حال بارگذاری ...


 
مداحی های محرم